|
فصلنامه حرفه: هنرمند
ایران، ۲۰۰۷
|
"حرفه: هنرمند" از سال 1381 به شکلی کاملا مستقل فعالیت خود را آغاز کرد. از ابتدای فعالیت، هستهی اصلی این نشریه به سه قسمت مجزای عکاسی، نقاشی و هنرهای جدید تقسیم شده که دبیری و تصمیم گیری هر بخش نهایتا به طور مستقل انجام گرفته و می گیرد.
در هر یک از این بخشهای سه گانه، یک هنرمند خارجی و یک هنرمند ایرانی معرفی شده و گزیده هایی از آثارشان نیز منتشر می شود. در انتخاب این هنرمندان سعی داشتهایم، عمدتا سراغ کسانی برویم که تا کنون کمتر در معرض دید عمومی قرار گرفتهاند و در متن هنر غالب روز قرار نداشتهاند. هنرمندانی جدی و پرکار که در تنهایی و خلوت کارگاهشان به دور از جریانهای مد روز- به کار شخصی شان دلبستهاند. عمدهی هنرمندان خارجی نیز از میان افراد کمتر شناخته شده در ایران، انتخاب شدهاند تا از این طریق وجوه پنهان مانده ی هنر روز دنیا بیشتر شناخته شود. همچنین سلسله مطالبی در خصوص مباحث تئوریک هنر ایران و جهان - در هر شماره- منتشر شده که در ان از آرای اندیشمندان بنام جهان و ایران استفاده می شود. در زمینهی هنر جهان، تا کنون مطالب کلیدی و اصلی در خصوص مدرنیسم، پست مدرنیسم، فمینیسم، هنر کیچ، و ... منتشر و در زمینهی هنر ایران نیز هنرمندان و نویسندگانی چون مراد فرهاد پور، داریوش شایگان، رویین پاکباز، آیدین آغداشلو، ثمیلا امیر ابراهیمی، آریاسپ دادبه، منصور براهیمی، یحیی دهقانپور، تورج حمیدیان و... در خصوص سلسله مطالبی چون اصالت، فردیت در هنر، آموزش در هنر، حافظهی تاریخی، شاهکارهای نگارگری، هنر عصر قاجار، جامعه شناسی نقاشی معاصر ایران و... وارد بحث شدهاند.
با توجه به تعداد کثیر هنرجویان دانشگاهها و آموزشگاههای کشور و با توجه به فقدان مطالب تخصصی مورد نیاز به زبان فارسی، حرفه:هنرمند سعی داشته تا با انتشار مطالب تخصصی همراه و مشوق هنرجویان جدی این رشته باشد و بر آن بوده تا به طور غیرمستقیم وظیفهی معرفی هنر روز دنیا و ایران- که در دانشگاه های ما متاسفانه کمتر به ان پرداخته می شود و نیز آموزش مفاهیم بنیادین در هنر- که لازمهی شکل گیری لایه های عمیق تر ذهنی هر هنرمندی است- را به انجام برساند.
فهرست و گزیدهی مباحث مربوط به هر شماره در سایت اختصاصی حرفه: هنرمند موجود می باشد.
info @ herfeh-honarmand . com
www.herfeh-honarmand.com